Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Grupare specializată în exploatarea sexuală a minorelor destructurată de către polițiști

Grupare specializată în exploatarea sexuală a minorelor destructurată de către polițiști

  imprimare
17.09.2015   2068 Accesări  

      O grupare specializată în recrutarea și adăpostirea minorelor cu scopul exploatării sexuale a acestora, a fost depistată și destructurată de către polițiștii de la Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) al INI al IGP.

      Astfel, în urma măsurilor speciale de investigaţie desfășurate, oamenii legii au stabilit identitatea  capului grupării criminale, care pe parcursul anilor 2014-2015 a creat o rețea de proxenetism bine organizată, camuflată sub activitatea de prestare a serviciilor de masaj, pe întreg teritoriul mun.Chişinău.

      Polițiștii au stabilit că, aşa numitele ,,saloane de masaj" erau amenajate atît în apartamentele închiriate de către membrii grupării, cît şi în camerele special amenajate în incinta unui salon de frumusețe din mun.Chişinău, unde tinerele prestau servicii sexuale contra plată, acestea fiind racolate sub pretextul angajării în calitate de maseuze.

      Pentru a-și camufla activitatea criminală sub una legală, traficanții plasau anunţuri de acordare a serviciilor de masaj ,,relaxant" pe un portal specializat, costurile acestora variind între 500 la 1000 lei.

      Ulterior, oamenii legii, au efectuat un șir de percheziții autorizate la unul din apartamentele amenajate sub salon de masaj şi în salonul de frumuseţe vizat, de unde au fost ridicate înscrisurile de ciornă, care reflectau veniturile obținute în urma activităţii criminale, telefoanele mobile folosite pentru recepţionarea apelurilor de la clienţi, cît şi tehnică de calcul cu ajutorul căreia erau plasate anunţurile.

      În prezent, așa numitul, lider al grupării criminale este reţinut de poliție pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 ani.

      În acest caz a fost inițiată o cauza penală conform art.206 al.3) lit.b1CP ( traficul de copii săvîrşit de două sau mai multe persoane).

      Subliniem, acțiunile CCTP fac parte dintr-un complex de măsuri cu caracter special desfășurat de polițiști pentru prevenirea și combaterea traficului de copii.

Sursa: Inspectoratul General de Poliţie

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md