Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Combaterea traficului de persoane – în atenţia sporită a organelor de drept

Combaterea traficului de persoane – în atenţia sporită a organelor de drept

  imprimare
18.09.2015   2204 Accesări  

      Consiliul coordonator al organelor de drept cu atribuţii în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane s-a întrunit în ședință, la convocarea Procurorului General. Din Consiliu fac parte reprezentanţii Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei, Centrului Naţional Anticorupţie, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliției a MAI, Centrului pentru combaterea traficului de fiinţe umane şi Departamentului poliţiei de frontieră din cadrul MAI.

      În cadrul şedinţei din 18.09.2015 au fost examinate recomandările pentru Republica Moldova, incluse în Raportul Departamentului de Stat al SUA cu privire la activitatea de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane în anul 2014. De asemenea, au fost analizate realizările, deficienţele și obiectivele organelor de drept și ale altor instituții responsabile în prevenirea, investigarea și combaterea traficului de ființe umane.

      Un subiect aparte a vizat necesitatea prevenirii și combaterii muncii nedeclarate, care generează cazuri de exploatare prin muncă a persoanelor, neachitarea salariilor și neasigurarea condițiilor de muncă adecvate.

      Pe toate subiectele discutate au fost formulate propuneri de decizii și recomandări. Consiliul coordonator al organelor de drept cu atribuţii în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane se va întruni periodic şi după necesitate, urmărind implementarea în termen şi cu maximă eficienţă a măsurilor stabilite pentru realizarea propriilor recomandări, precum şi a recomandărilor instituţiilor naţionale şi internaţionale competente în domeniu.

 

Sursa:  Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md