Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Impuşi să muncească la o stână în condiţii de sclavie

Impuşi să muncească la o stână în condiţii de sclavie

  imprimare
18.09.2015   2086 Accesări  

      Cinci bărbaţi din raionul Orhei şi un poliţist, sunt învinuiţi de comiterea traficului de fiinţe umane.

      Potrivit probelor administrate de procurorii Secţiei combatere trafic de fiinţe umane, în perioada anilor 2012 - 2015, inculpaţii au recrutat trei bărbaţi pentru a munci pe teritoriul unei stâne de oi din raionul Orhei.
 
      Una dintre victime, fiind reţinută de poliţist pe un caz de furt, a fost transmisă către  proprietarul stânei de oi pentru exploatare în muncă forţată, iar în schimb, poliţistul a primit 4 mii de lei şi un calup de brânză. Victimele erau impuse prin ameninţarea cu aplicarea violenţei să muncească în condiţii de trai similare sclaviei, fără a fi remuneraţi cu un salariu.  Doi bărbaţi au încercat să fugă, dar inculpaţii îi răpeau de la domicilii, impunându-i să muncească din nou.

      La fel, unul dintre inculpaţi a falsificat mai multe acte pentru a putea primi pensia de invaliditate a uneia dintre victime, sustrăgându-i astfel peste 17 mii de lei, iar în alte cazuri o sustrăgea de la victimă aplicând violenţa. Astfel, inculpatul mai este învinuit şi de comiterea jafului, falsului în acte şi escrocheriei.

      Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au transmis dosarul spre examinare instanţei de judecată, dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii cu vârstele cuprinse între 21 şi 43 de ani riscă ani grei de închisoare.

 

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md