Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Mai multe tinere au fost salvate din sclavie sexuală

Mai multe tinere au fost salvate din sclavie sexuală

  imprimare
24.09.2015   2008 Accesări  

      După trei luni de investigații, polițiștii au eliberat 14 tinere din sclavie sexuală, 8 dintre care erau minore (15-17 ani). De aproximativ un an, fetele acordau servicii sexuale în diferite apartamente închiriate în municipiul Chișinău.

      Activitatea infracțională era derulată de două femei și doi bărbați (tatăl și fiul de etnie romă), cu vîrste cuprinse între 19-40 de ani,  domiciliați în orașul Hîncești și municipiul Chișinău,  toți  reținuți de oamenii legii.

      Ca urmare a investigațiilor efectuate de angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigație, s-a stabilit că suspecții recrutau tinere din întreaga țară, ce proveneau din familii social vulnerabile.

      Pentru serviciile oferite, proxeneţii le promiteau de la 300 la 500 de lei pentru o oră. În final, victimele nu se alegeau cu nimic, mai mult decît atît erau și maltratate.

      Pentru a atrage clienți, traficanții, plasau anunțuri prin intermediul mai multor site-uri cu conținutul „masaj erotic plăcut cu o domnișoară sexi, relaxează-te cu o domnișoară cu aspect fizic plăcut care te face să uiți de tot pesimismul", unde prețurile variau de la 600-1000 de lei per oră.   

      La moment cei patru suspecți se află în arest. Dacă vor fi găsiți vinovați de „ traficul de copii",  suspecții riscă închisoare de  pînă la 20 ani.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md