Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Doi moldoveni implicați în trafic de ființe umane

Doi moldoveni implicați în trafic de ființe umane

  imprimare
05.10.2015   1959 Accesări  

      O grupare criminală, care se ocupa cu racolarea și transportarea tinerelor în Turcia pentru prestarea serviciilor sexuale contra plată, a fost deconspirată de către angajații Poliției de Frontieră. 

      Ofițerii Serviciului investigații speciale al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău au stabilit că gruparea este parte a unei rețele internaționale de trafic de persoane, care activează din 2014 și este compusă din cetățeni moldoveni și turci.

      Potrivit ofițerilor de investigații, doi cetățeni moldoveni printre care o tânără de 20 de ani se ocupa de recrutarea fetelor în raioanele de sud ale țării, iar un bărbat în vârstă de 24 ani - le adăpostea și apoi le organiza transportarea acestora în Turcia.

      În urma operațiunii comune a polițiștilor de frontieră și reprezentanților Procuraturii sectorului Botanica, cei doi membri ai grupării au fost reținuți pentru 72 ore, iar Judecătoria Botanica a emis în privința acestora mandate de arest pe un termen de 20 zile. Polițiștilor de frontieră le-a reușit reținerea acestora pe urme fierbinți, bărbatul- în momentul în care avea împachetate lucrurile pentru a-și schimba locul de trai, iar tânăra - la ieșirea din țară, prin punctul de trecere Cahul.

      Dacă vor fi găsite vinovate de cele incriminate, persoanele riscă pedepse de până la 15 ani închisoare.

      Ofițerii Serviciului investigații speciale al Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău continuă cercetările în comun cu autoritățile de resort din Turcia pentru stabilirea întregii activități infracționale și identificarea cetățenilor turci, membri ai grupării, și atragerii acestora la răspundere penală.

      Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, la ieșirea din țară prin punctul de trecere Sculeni, polițiștii de frontieră au reținut trei cetățeni români care se ocupau cu traficul de ființe umane în scop de exploatare sexuală în Europa.

 

Sursa:Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md