Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Doi soţi suspectaţi de trafic de fiinţe umane, reţinuţi de ofiţerii de investigaţii

Doi soţi suspectaţi de trafic de fiinţe umane, reţinuţi de ofiţerii de investigaţii

  imprimare
30.10.2015   2053 Accesări  

      Proprietarii unei saune din oraşul Ungheni, cu vîrsta cuprinsă între 35 şi 57 de ani, au fost reţinuţi de poliţie pentru 30 de zile. Aceştia, sînt suspectaţi că au recrutaut şi exploatat sexual cinci tinere din diferite localităţi ale ţării, printre care şi două minore. Acestea, proveneau din familii social vulnerabile, o parte dintre ele locuiau în acea saună. „Afacerea" era pusă pe roate de circa doi ani.

      În urma investigaţiilor efectuate de către angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cei de la Inspectoratul de poliţie Ungheni şi Procuratura Generală, s-a stabilit că, clienţii, care achitau 500 de lei pentru o oră de saună, suplimentar,  li se puneau la dispoziţie tinere care ofereau servicii sexuale.  

      Ca urmare a percheziţiei în saună, poliţiştii au depistat  trei bărbaţi ce beneficiau de serviciile sexuale a trei tinere, două dintre care erau minore (16 ani).  

      În acest caz au fost iniţiate două cauze penale privind proxenetismul şi traficul de copii. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile riscă închisoare de la 15 pînă la 20 ani sau detenţie pe viaţă.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei 

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md