Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » 19 persoane au căzut în plasa traficanţilor

19 persoane au căzut în plasa traficanţilor

  imprimare
05.11.2015   2076 Accesări  

      O locuitoare a raionului Floreşti şi soţul acesteia sunt învinuiţi de procurori de traficarea în scop de exploatare prin muncă a 19 persoane, printre care şi doi minori.

      Potrivit Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada anilor  2011 - 2015, inculpaţii au recrutat 19 persoane care făceau parte din familii social-vulnerabile, cărora le promiteau un lucru bine plătit în Federaţia Rusă. Astfel, inculpaţii au organizat transportarea victimelor la locul destinaţiei, unde acestora le-au fost luate actele de identitate. Victimele au fost impuse prin ameninţarea cu aplicarea violenţei să muncească la lucrări agricole timp de mai multe luni, fără a fi remuneraţi. 

      Procurorii au finalizat urmărirea penală ş au expediat cauza penală spre examinare în instanţa de judecată. Actualmente, femeia, în vârstă de 27 de ani, se află în arest preventiv, iar soţul acesteia este anunţat în căutare.

      Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, inculpaţii riscă până la 20 ani închisoare.

 

Sursa: Serviciul de Presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md