Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Persoane suspectate de trafic de persoane, reținute de ofițerii de investigații

Persoane suspectate de trafic de persoane, reținute de ofițerii de investigații

  imprimare
30.11.2015   2360 Accesări  

      Doi cetățeni străini  cu vîrsta de 38 de ani, suspectați de trafic de persoane, au fost arestați  pentru 30 de zile. Aceștia, se aflau pe teritoriul R. Moldova cu scopul  de a exploata tinere pentru a fi angajate în calitate de dame de companie în bordelurile din Spania.

      În urma investigațiilor efectuate, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane a Inspectoratului Național de Investigații, au stabilit că, suspecții acționau de comun acord cu o tînără  din raionul Soroca, care la fel a fost recrutată de aproximativ două luni.

      Astfel,  suspecții   au profitat de starea de vulnerabilitate a unei tinere de 17 ani, din  raionul Rîșcani.  Timp ce i se perfecta pașaportul, victima a fost adăpostită într-un apartament din Chișinău,  ulterior urma să fie exploatată pentru practicarea prostituției într-un club de noapte din Spania, contra sumei de 300 de euro pentru fiecare oră. Înainte de a trece hotarul cu România, victima a refuzat de a mai pleca, reușind să evadeze din automobilul suspecților.

      Astfel, la 26 noiembrie, curent, în mun. Chișinău, au fost reținuți suspecții, în timp ce se deplasau cu un automobil de model „Mercedes".

      Ca urmare a perchiziției, în automobilul și apartamentul închiriat de suspecți, polițiștii au  găsit lucruri personale de-ale  victimei.

      În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane" se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

      La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md