Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Ofițerii de investigații au reținut un grup de persoane, specializate în trafic de ființe umane

Ofițerii de investigații au reținut un grup de persoane, specializate în trafic de ființe umane

  imprimare
21.12.2015   2227 Accesări  

      Doi  bărbați de etnie romă, cu vîrste cuprinse între 32 și respectiv 41 de ani, domiciliați în raionul Ștefan Vodă, suspectați de trafic de persoane, au fost reținuți de către poliție pentru 30 de zile.

      În urma investigațiilor efectuate de către angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, precum și în baza  Acordului de colaborare cu Centrul de investigații jurnalistice, s-a efectuat un schimb de informații în privința acestei grupări.

      Forțele de ordine au stabilit că gruparea activa de circa  doi ani. Aceștia,  profitau de situația financiară vulnerabilă ale persoanelor cu deficiențe fizice, prin înșelăciune, îi transportau pe teritoriul Federației Ruse, unde erau adăpostiți inuman și impuși să cerșească în diferite stații de metrou din Moscova. Suspecții, promiteau victimelor  circa 300 - 500 de euro lunar,  dar în final nu se alegeau cu nimic. La fel, din grupare mai face parte și o femeie de 35 de ani, care nu a fost reținută,  pentru-că are în îngrijire un copil minor.

      Totodată, poliția  a salvat din sclavie un bărbat din raionul Ștefan Vodă, care timp de un an de zile a fost exploatat pentru a cerși în Rusia. Victima a fost repatriată în  Moldova și remisă programului de reabilitare a victimelor traficului de ființe umane.

       În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Traficul de ființe umane" se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

       La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md