Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Trei locuitori ai capitalei sunt învinuiţi de traficarea unei minore în scop de exploatare sexuală

Trei locuitori ai capitalei sunt învinuiţi de traficarea unei minore în scop de exploatare sexuală

  imprimare
21.12.2015   1447 Accesări  

       Potrivit actului de învinuire întocmit de Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în vara acestui an, inculpaţii, profitând de starea socială vulnerabilă a unei tinere în vârstă de 14 ani, i-au promis că o vor angaja în calitate de servitoare într-o saună. În realitate, tânăra a fost abuzată sexual de către inculpaţi, care au transmis-o pentru acordarea serviciilor sexuale contra plată la doi cetăţeni turci, însă victima a refuzat, fiind transmisă înapoi inculpaţilor.

      După ce minora a reuşit să solicite ajutor, în rezultatul reacţionării prompte ale colaboratorilor CCTP victima a fost eliberată de sub controlul traficanţilor.

      Procurorii au finalizat urmărirea penală şi au remis cauza penală spre examinare instanţei de judecată. Actualmente, toţi trei învinuiţi, cu vârstele cuprinse între 24 şi 48 de ani, se află în arest preventiv.

      Dacă li se va demonstra culpa, inculpaţii riscă pedepse de până la 15 ani închisoare.

 

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md