Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » 39 de ani după gratii pentru doi traficanţi de minori în scop de exploatare sexuală

39 de ani după gratii pentru doi traficanţi de minori în scop de exploatare sexuală

  imprimare
19.01.2016   1271 Accesări  

      Un locuitor al capitalei împreună cu un bărbat, originar din Federaţia Rusă, au fost condamnaţi pentru comiterea traficului de copii, în scop de exploatare sexuală.

      Potrivit Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în vara anului 2010, inculpaţii au recrutat un minor, în vârstă de 13 ani, pentru a acorda servicii sexuale unui cetăţean al SUA. Astfel, bărbaţii au făcut legătura dintre victimă şi solicitant, în rezultat, minorul a fost exploatat sexual într-un apartament din capitală. Pentru serviciile sexuale acordate de către minor, inculpaţii a fost remuneraţi cu bani.

      De menţionat că ambii infractori, cu vârstele de 22 şi, respectiv, 47 de ani, au fost anterior traşi la răspundere penală pentru infracţiuni similare.

      Recent, prin sentinţa instanţei de judecată, inculpaţilor le-au fost stabilite pedepse finale de 15 şi, respectiv, 24 ani privaţiune de libertate.

      Sentinţa este cu drept de atac.

      Actualmente, cetăţeanul străin este investigat de autorităţile SUA, în baza materialelor expediate acestora de către procurorii moldoveni.

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md