Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Condamnaţi pentru că au îndemnat 15 fete să practice prostituţia on-line

Condamnaţi pentru că au îndemnat 15 fete să practice prostituţia on-line

  imprimare
22.02.2016   1859 Accesări  

      Procurorii au contestat sentinţa prin care doi locuitori ai capitalei, învinuiţi de proxenetism au fost traşi doar la răspundere contravenţională.

      Potrivit actului de învinuire, în perioada anilor 2014 - 2015, inculpaţii au plasat anunţuri de angajare a studentelor la un lucru bine plătit. Astfel, inculpaţii au recrutat mai multe tinere, care ulterior practicau prostituţia în mediul on-line pe site-urile de video-chat.

      În cadrul percheziţiilor, în 5 apartamente din capitală au fost depistate 15 fete, care practicau prostituţia on-line, din activitatea cărora inculpaţii primeau între 50% şi 100% din câştigul tinerelor.

      În septembrie 2015, prin sentinţa instanţei de fond, procesul penal de învinuire a  inculpaţilor a fost încetat, iar procesul contravenţional a fost  încetat pe motivul expirării termenului de prescripţie de tragere la răspundere contravenţională a acestora.

      Sentinţa a fost atacată de procuror pe motivul ilegalităţii sentinţei. Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpaţii au fost recunoscuţi vinovaţi de comiterea proxenetismului, fiindu-le stabilite pedepse a câte 4 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe termene de probă de 4 ani şi, respectiv, 3 ani.

      Decizia este cu drept de atac.

 

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md