Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Minore din Bender exploatate prin muncă în gospodăriile agricole din Anenii Noi

Minore din Bender exploatate prin muncă în gospodăriile agricole din Anenii Noi

  imprimare
22.02.2016   1278 Accesări  

      Secţia combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale informează despre condamnarea unui locuitor al raionului Ialoveni pentru trafic de copii în scop de exploatare prin muncă forţată. 
Procurorii au demonstrat că, în iunie 2010, complicii acestuia, aflîndu-se în or.Bender, au recrutat 3 minore la munci agricole în localitatea Hîrboveţ, Anenii Noi.

      Procurorii menţionează că victimele, în vîrstă de 13 ani, au plecat fără înştiinţarea părinţilor, care în decurs de cîteva săptămîni nu cunoşteau despre locul aflării acestora.

      Complicii inculpatului le-au organizat minorelor transportarea. În drum spre destinaţie, însă, aceştia au făcut un popas în raionul Căuşeni, unde minorele au fost adăpostite într-o locuinţă din satul Chircăieşti. Aici fetele au fost abuzate sexual, acţiuni pentru care persoanele vinovate au fost condamnate într-o cauză penală separată. 

      Pe 25 iunie 2010, copilele au fost transportate cu un taxi în raionul Anenii Noi, inculpatul achitînd  taximetristului 300 de lei, în aşa mod, creînd minorelor dependenţă financiară, cu scopul ulterioarei exploatări prin munci agricole.

      Timp de aproximativ două săptămîni victimele au fost adăpostite în blocurile locative ale taberei de odihnă din preajma satului Hîrbovăţ fiind antrenate la prăşit şi cules legume. 
Pe 1 iulie 2010 minorele au încercat să evadeze însă fără succes, fiind depistate, bătute şi impuse să presteze în continuare munci agricole.

      Fetele au reuşit totuşi să-şi telefoneze părinţii care au alertat forţele de ordine, iar peste două zile acestea au fost eliberate.

      Procuratura Generală aduce la cunoştinţă că, investigarea acestui dosar a avut loc în strînsă colaborare cu Centrul Internaţional „La Strada", care a asigurat asistenţa psihologică şi juridică a minorelor, precum şi cu Centrul de asistenţă şi protecţie a victimelor traficului de fiinţe umane care a oferit protecţie şi plasament temporar al victimelor.

      Pentru comiterea acestei infracţiuni, inculpatul, în vîrstă de 33 de ani, a fost condamnat la 15 ani şi 6 luni închisoare, în penitenciar de tip închis, fiind luat sub strajă din sala de judecată.

      Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.


Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md