Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținută pentru proxenetism

Reținută pentru proxenetism

  imprimare
09.03.2016   1229 Accesări  

      O moldoveancă  de 40 de ani,  stabilită cu traiul în Grecia, suspectată că ar fi liderul unei grupări infracționale specializată în recrutarea tinerilor pentru practicarea prostituției în Grecia, a fost  reținută pentru 30 de zile.

      Timp de două luni,  ofițerii Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, au documentat activitatea  unui grup internațional specializat în comiterea infracțiunii de proxenetism.

      Astfel, s-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni din România și Grecia. Aceștia, prin intermediul rețelelor de socializare, recrutau tinere  pentru practicarea prostituției în orașul Atena, Grecia.

      Totodată,  membrii grupării le perfectau pașapoartele biometrice persoanelor ce urmau a fi transportate în Grecia, acolo li se perfectau cărțile de identitate românești false, ce permiteau aflarea și angajarea la muncă în Uniunea Europeană.

      Organizatoarea grupului infracțional avea rolul de recrutare, perfectarea actelor pentru călătorie și transportarea victimelor.

      Astfel, suspecta a fost reținută în flagrant, în momentul transportării cu autobusul a trei tinere (21-23 de ani)  în Grecia, unde urmau să fie preluate de alți membri ai filierei,  pentru exploatarea sexuală a acestora la casele de toleranță din orașul Atena.

      Pentru serviciile prestate, suspecții promiteau victimelor  circa 1500 de euro lunar.  

      În acest caz, a fost inițiate o  cauză penală în baza art.220 alin 3Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" riscă privațiune de libertate pe un termen de pînă la 10 ani.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md