Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Proxenet reținut în flagrant

Proxenet reținut în flagrant

  imprimare
28.03.2016   1185 Accesări  

      Un cetățean român de 39 de ani, a fost reținut în flagrant de ofițerii de investigații, fiind suspectat de comiterea infracțiunilor de proxenetism internațional. Acesta, anterior a fost condamnat pe teritoriul Spaniei la 9 ani privațiune de libertate pentru infracțiuni similare.

      Pentru a fi identificați suspecții, forțele de ordine au reușit să infiltreze  un ofițer sub acoperire.

      Astfel, timp de trei luni, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigație în comun cu Procuratura Generală, au stabilit că acesta recruta tinere din Moldova, după care le transporta în Spania, unde  erau determinate să practice prostituția comercială în cluburi de noapte, hoteluri și apartamente.

      Pentru serviciile prestate, victimele primeau  circa 60 de euro pe oră, dintre care 30 de euro îi reveneau suspectului.

      Recent, cetățeanul român venise în Moldova pentru a organiza plecarea a trei tinere de 25 de ani, în orașul Malaga, Spania.

      Ca  urmare a unor descinderi,  suspectul a fost reținut în flagrant, în timp ce însoțea una din tinerele recrutate în drum spre România, cu un microbuz de rută Chișinău-București.

      În acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art.220 alin 3Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" riscă privațiune de libertate pe un termen de pînă la 10 ani. La moment suspectul se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

      Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere exploatate de către această filieră.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md