Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Rețea de proxeneți destructurată

Rețea de proxeneți destructurată

  imprimare
07.04.2016   1150 Accesări  

      Angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală au destructurat o grupare infracțională, specializată în comiterea infracțiunilor de proxenetism. Din grupare fac parte două femei și un bărbat, ultimul se află într-o instituție de detenție, de unde dirijează  activitatea rețelei.  

      Ca urmare a  documentării  grupării, pe parcursul anilor 2015-2016, polițiștii au stabilit  că din grupare fac parte trei  membri de 23 și respectiv 25 de ani,  domiciliați în mun. Chișinău,  cu roluri bine determinate. Aceștia, în perioada 2015-2016, au creat o rețea de proxenetism exprimată prin prestarea serviciilor sexuale online prin intermediul internetului de către tinere, care erau angajate ca modele video-chat, fiind recrutate ca regulă de către un membru a grupării.

      Suspecții făceau cunoștință cu potențialele modele prin intermediul rețelelor de socializare, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de model de video-chat. Fiecare model era înregistrat în studioul virtual amenajat într-un apartament din municipiul Chișinău și gestionat de către unul dintre membrii grupării, care răspundea de suportul tehnic al rețelei.

      Mijloacele bănești achitate de către utilizatorii-clienți pentru beneficierea serviciilor sexuale erau transferate prin intermediul procesatorului de plăți, ulterior erau ridicate de către membrii grupării de la băncile comerciale autohtone.

      Ca urmare a perchezițiilor efectuate la studiourile amenajate de către membrii grupării, a fost ridicată tehnică de calcul în set, un notebook, dotate cu echipament tehnic special pentru transmiterea imaginilor on-line, două telefoane mobile, suporturi electronice de informații, parte  carduri bancare, acte de identitate a modelelor, cît și o varietate mare de obiecte erotice.

      Pînă în prezent au fost posibil de identificat patru tinere de 25 de ani, care au activat ca modele de video-chat.

      În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

      Suspectele au fost reținute  pentru 72 de ore, dintre care una  se află în arest la domiciliu.

      Polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea venitului total obținut în urma activității infracționale și dacă banii dați nu au fost legalizați de către membrii grupării prin achiziționarea mijloacelor mobile sau imobile atît pe teritoriul țării cît și peste hotarele țării.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md