Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Ofițerii de investigații au reținut două persoane, specializate în proxenetism

Ofițerii de investigații au reținut două persoane, specializate în proxenetism

  imprimare
20.04.2016   1178 Accesări  

      Un cuplu, de 22 și 27 de ani, locuitori ai municipiului Chișinău, suspectați de proxenetism, sunt arestați pentru 30 de zile și deținuți în izolatorul de detenție provizorie din cadrul DP mun.Chișinău.

      Timp de patru luni, suspecții au fost documentați de angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală. Oamenii legii au stabilit că suspecții au creat o rețea de proxenetism cu prestarea serviciilor sexuale.

      Pentru a-și pune afacerea pe roate, suspecții publicau anunțuri pe site-uri și rețele de socializare.Totodată, prin diverse promisiuni și abuz de poziţie de vulnerabilitate, recrutau mai multe tinere de la 19 la 25 de ani, majoritatea din ele, fiind din zonele rurale ale ţării. Acestea, erau vîndute clienților cu 1000 de lei pe oră, pentru prestarea masajului erotic și serviciilor intime.

      Tinerele erau adăpostite într-o casă de toleranță, amenajată într-un imobil de lux din centrul capitalei, unde prestau servicii sexuale conform aranjamentelor proxeneţilor. Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau tinerilor 50% din suma primită din partea clienților.

      Actualmente, poliţia a identificat 6 tinere care au fost determinate să presteze servicii sexuale.

      Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspecților au fost ridicate agende cu evidența activității infracționale, un pistol pneumatic dar și o cantitate impunătoare de bijuterii din aur și pietre prețioase.

      În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

      La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md