Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Ofițerii de investigații au reținut o persoană, specializată în proxenetism

Ofițerii de investigații au reținut o persoană, specializată în proxenetism

  imprimare
29.04.2016   1120 Accesări  

      O femeie de 33 de ani, originară din mun. Chișinău, membra unei grupări infracționale, este cercetată penal pentru  proxenetism. 

      În urma documentării  de aproximativ jumătate de an, a grupării, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală au stabilit că gruparea criminală a creat o rețea de proxenetism exprimată prin prestarea serviciilor sexuale online prin intermediul internetului de către tinere de 23 - 27 de ani.

      "Afacerista", făcea cunoștință cu potențialele modele prin rețelele de socializare din municipiu Chişinău, ca ulterior să le convingă să lucreze în calitate de model de video-chat în studioul său.

      Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau tinerilor de la 150 euro , pentru o lună, restul banilor erau împărțiți între membrii grupării. Pînă în prezent, au fost identificate patru tinere, care  activau ca modele de video-chat.

      În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

      La moment, continuă măsurile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Inspectoratul Geneal al Poliţiei 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md