Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Patru persoane reţinute pentru proxenetism

Patru persoane reţinute pentru proxenetism

  imprimare
16.05.2016   1577 Accesări  

      Un cetăţean  francez,  de 51 de ani şi soţia acestuia, o moldoveancă de  29 de ani, în complicitate cu doi bărbaţi de 25 şi respectiv 30 de ani,  domiciliaţi în Chişinău, au  fost reţinuţi pentru proxenetism, fiind  cercetaţi în stare de libertate.

      În urma documentării  grupului infracţional, angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura Generală au stabilit că, în perioada anilor  2014 - 2015, suspecţii recrutau tinere cu vîrste cuprinse între 20 şi 25 de ani, cu ajutorul  reţelelor de socializare.

      Aceştia, închiriau mai multe apartamente în mun. Chişinău, le amenajau cu camere web şi tehnică computerizată, apoi organizau prestarea serviciilor sexuale virtuale contra plată în regim on-line, cu derularea prin intermediul camerelor web şi a chat-urilor.

      Pînă în prezent, au fost identificate 15 tinere domiciliate pe teritoriul rep. Moldova, care erau angajate  în calitate de modele de video-chat erotic.

      Pentru aceste servicii amorale, clienţii virtuali transferau sume enorme de bani pe contul deschis de către cetăţeanul francez în străinătate, iar ulterior pentru a legaliza provenienţa, banii erau extraşi în numerar la diferite bancomate şi bănci din Moldova,ca  mai apoi o parte din ei erau transferaţi în străinătate chiar pe numele conducătorului reţelei.

      În cadrul percheziţiilor în apartamentele închiriate, poliţiştii au  ridicat tehnică computerizată utilizată de către suspecţi, carduri de extragere a banilor şi alte obiecte ce dovedesc complicitatea şi vinovăţia acestora.

      În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislaţiei în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

      La moment, se desfăşoară  investigaţii financiare în vederea sechestrării banilor şi bunurilor obţinute pe cale criminală atît în rep. Moldova cît şi străinătate.

 

Sursa: Inspectoratul Genearl al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md