Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reţea de proxenetism, dezmembrată de Poliţie

Reţea de proxenetism, dezmembrată de Poliţie

  imprimare
04.07.2016   1017 Accesări  

      Racolau tinere cu vîrste cuprinse între 20 şi 25 de ani,  iar apoi le exploatau sexual în Germania, regiunea Stuttgart.  Este vorba de o reţea internaţională de proxeneţi, condusă de trei cetăţeni ai Federaţiei Ruse, stabiliţi cu traiul în Germania, care s-au dovedit a fi şi organizatorii  filierei  şi o moldoveancă  responsabilă de recrutarea tinerilor  din R. Moldova şi transportarea acestora în Germania.

      Ca urmare a măsurilor speciale, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţie  au   reţinut-o  în flagrant pe figuranta din R. Moldova, în timp ce însoţea una dintre tinerele recrutate care urma să ajungă în Germania.

      Ajunse la destinaţie, tinerele erau pozate în lenjerie intimă, apoi acestea erau plasate pe diferite site-uri, în baza cărora erau selectaţi clienţii. Ulterior fetele  erau exploatate sexual în apartamente închiriate special în acest scop.

      În cadrul investigaţiilor,  poliţia a identificat patru moldovence  recrutate şi exploatate sexual în Germania de către membrii acestei reţele.

      La moment, moldoveanca de 26 de ani, membră a grupării,  este învinuită de proxenetism şi se află în arest preventiv pentru 15 zile,  iar poliţia în colaborare cu organele de drept din Germania continuă investigaţiile pentru a identifica şi  alte tinere exploatate de către această filieră, cît şi reţinerea celorlalţi figuranţi. Dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia  riscă pînă la 10 ani de închisoare.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md