Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Un bărbat din Floreşti cercetat penal pentru trafic de persoane

Un bărbat din Floreşti cercetat penal pentru trafic de persoane

  imprimare
04.07.2016   1014 Accesări  

      Proprietarul unei ferme de bovine din apropierea oraşului Floreşti este suspectat de trafic de fiinţe umane, fiind plasat în arestul poliţiei pe un termen de 30 de zile.

      Astfel, pe parcursul a două luni de investigaţii, ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI au stabilit că bărbatul de 46 de ani, domiciliat în raionul Floreşti este proprietarul unei ferme de vite şi a unei stîne de oi.

      Bănuitul, urmărind scopul exploatării forţate prin muncă profita de vulnerabilitatea victimelor, astfel, în perioada anilor 2015-2016 a recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane, dintre care fac parte invalizi, persoane anterior judecate şi minori. Fermierul a exploatat forţat, victimele, la diverse lucrări legate de îngrijirea animalelor pe teritoriul fermei, activitatea căreia o gestiona, fără a le achita salariile promise iniţial. Victimele locuiau pe teritoriul aceleiaşi ferme în condiţii inumane.

      Ca urmare a percehiziţiilor efectuate de oamenii legii la domiciliul suspectului şi în automobilul acestuia, precum şi la ferma situată în apropierea oraşului Floreşti, au fost depistate şi ridicate obiecte şi documente, recipise ale lucrătorilor referitor la pretinsele datorii, carnete cu notiţe privind evidenţa muncitorilor, o bîtă din cauciuc cu care, din spusele muncitorilor, erau maltrataţi şi o armă de vînătoare, deţinută ilegal.

      De asemenea, în cadrul percheziţiilor, la ferma bănuitului au fost depistate 15 persoane antrenate la diverse lucrări agricole şi de îngrijire a animalelor printre care: 4 minori cu vîrsta cuprinsă între 6 şi respectiv 13 ani.

      În acest caz, Poliţia a iniţiat o cauză penală în baza art. 165 alin.2 Cod Penal al RM. Potrivit legii penale, persoanele culpabile de trafic de fiinţe umane riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

      În context, Poliţia continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării şi altor persoane, care ar fi fost recrutate forţat la muncă, pentru a fi audiate şi recunoscute în calitate de părţi vătămate.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md