Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Două persoane specializate în proxenetism, reținute de ofițerii de investigații

Două persoane specializate în proxenetism, reținute de ofițerii de investigații

  imprimare
20.07.2016   1074 Accesări  

      Suspecții formează un cuplu și au vîrste de 30 și 35 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău.  Bărbatul a fost arestat pentru 72 de ore.

      În urma documentării de aproximativ o lună, angajații Centruluipentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală au stabilit că suspecții au creat o rețea de proxenetism. Aceștia recrutau tinere și le determinau să presteze servicii sexuale virtuale, contra plată în regim online, prin derularea camerelor web și a chat-urilor, în mai multe apartamente închiriate de către suspecți în mun. Chișinău.

      Mijloacele bănești achitate de către clienții virtuali pentru beneficierea serviciilor sexuale erau transferați  prin intermediul procesatorului de plăţi, care,  ulterior, erau  ridicate de către membrii grupării.

      Pentru serviciile oferite, modelelor primeau  50 %  din suma primită de la client.

      Pînă în prezent, au fost identificate 11 tinere cu vîrste cuprinse între  18 și  23 de ani, care pe parcursul acestui an au fost determinate să activeze ca modele de video-chat.

      Ca urmare a percheziției efectuate la studioul administrat de către membrii grupării, au fost ridicate tehnică computerizată, carduri de extragere a banilor precum și alte probe pe caz, ceia ce dovedesc complicitatea și vinovăția acestora.

      În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 al. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoarea de la 4 la 7 ani.

      La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md