Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » 51 de ani de detenţie pentru 4 traficanţi de persoane

51 de ani de detenţie pentru 4 traficanţi de persoane

  imprimare
28.07.2016   1068 Accesări  

       Patru locuitori ai municipiului Bălţi au fost condamnaţi la ani grei de închisoare pentru comiterea traficului de fiinţe umane şi copii.

       Procurorii au demonstrat că, în intervalul anilor 2012 - 2013, inculpaţii, formând un grup criminal organizat, au recrutat cinci tinere din Republica Moldova, printre care şi o minoră, pentru a munci în Federaţia Rusă în calitate de dansatoare într-un club de noapte. De menţionat că, în cazul minorei, inculpaţii au obţinut prin înşelăciune acordul mamei acesteia, confirmat pe cale notarială.

      Trei dintre victime, printre care şi minora, au ajuns la locul destinaţiei, unde în realitate au fost impuse să acorde servicii sexuale între 3 şi 5 luni într-un apartament din or. Rostov. Celelalte două victime au refuzat, în ultimul moment, „oferta" de a munci peste hotare.
Pentru cele incriminate, inculpaţii, cu vârstele cuprinse între 21 şi 27 de ani au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între 10 şi 16 ani închisoare.

      Sentinţa este cu drept de atac.

      Statisticile Procuraturii Generale arată că, în decursul primelor 6 luni ale acestui an, în republică au fost înregistrate 136 infracţiuni ce se referă la categoria respectivă faţă de 164 de infracţiuni în primul semestru 2015, dintre care:

 

  • trafic de fiinţe umane- 61 (6 luni 2015 - 82);
  • trafic de copii- 14 (19);
  • scoaterea ilegală a copiilor din ţară- 7 (4);
  • proxenetism- 43 (38);
  • organizarea migraţiei ilegale- 11 (21).


      Din cele 67 persoane în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe, în 55 cazuri persoanele au fost condamnate, 7 persoane au fost achitate, iar în privinţa a 5 persoane procesul penal a fost încetat. Din numărul total de 55 persoane fizice în privinţa cărora au fost pronunţate sentinţe de condamnare, pedeapsa închisorii a fost aplicată faţă de 27 inculpaţi (preponderent pentru comiterea traficului de fiinţe umane), faţă de 21 persoane - închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei (preponderent pentru proxenetism), iar 7 inculpaţi au fost condamnaţi la amendă penală.

 

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md