Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Turism sexual, „afacere” demascată de ofițerii de investigații

Turism sexual, „afacere” demascată de ofițerii de investigații

  imprimare
03.08.2016   990 Accesări  

      Doi cetățeni turci de 35 și respectiv 51 de ani, membri ai unui grup infracțional, specializați în trafic de persoane și copii, au fost arestați pentru 30 de zile. Pînă în prezent poliția a identificat și salvat din situația de exploatare sexuală șase tinere,  dintre care două minore,  de 17 ani, care  de aproximativ  un an erau exploatate sexual de către suspecți.

      Ca urmare a investigațiilor efectuate timp de un an de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Biroul Migrații și Azil și  Procuratura Generală, s-a stabilit că membrii grupului sînt coproprietarii unui local de distracții din sectorul Telecentru din Chișinău și specializați în turismul sexual.

      Suspecții, timp de un an, recrutau și exploatau sexual-comercial pe teritoriul țării mai multe tinere dintre care și minore din mai multe localități din țară. Astfel,  prin  manipulări psihologice și diferite promisiuni cu caracter financiar, le convingea să presteze servicii sexuale comerciale. Tinerele erau vîndute  clienților turci care veneau în Rep. Moldova cu scopul de a se distra, cu sume cuprinse între 100-200 euro, pentru serviciile care le prestau, astfel fiind exploatate sexual în diferite apartamente închiriate și hoteluri din mun. Chișinău.

      În acest caz, Poliția a pornit o cauză penală pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Dacă vinovăția persoanelor culpabile de infracțiune va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de pînă la 20 ani.

      Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md