Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Ofițerii de investigații au reținut un bărbat suspectat de exploatare sexuală

Ofițerii de investigații au reținut un bărbat suspectat de exploatare sexuală

  imprimare
19.09.2016   1546 Accesări  

      Un bărbat de 48 de ani, domiciliat în Anenii Noi, suspectat de exploatare sexuală, a fost arestat pentru 30 de zile.

      În urma documentării  de aproximativ jumătate de an, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale au stabilit că bărbatul timp de un an întreținea rapoarte sexuale cu trei minore cu vârsta de 11, 14 și 15 ani, ce fac parte din categoria familiilor vulnerabile.

      La fel, investigațiile pe caz au constatat faptul, că infractorul pentru a-și atinge scopul său criminal, identifica potențialele victime din mediul social-vulnerabil, le recruta prin înşelăciune şi abuz de poziţie de vulnerabilitate, totodată, le  procura cadouri de preț și le acorda mijloace financiare.

      Concomitent, în cadrul investigațiilor s-a stabilit, că suspectul în perioada anului 2015, prin înșelăciune obținînd acordul părinților la una din victime, s-a  deplasat în Federația Rusă, regiunea Tiumeni, unde la fel a fost supusă abuzului sexual.

      Astfel, ca urmare a efectuării descinderilor la domiciliu bănuitului, s-a reușit administrarea probelor pe caz, ceea ce va permite expedierea dosarului penal în instanță de judecată.

      Dacă bărbatului i se demonstra vinovăția, acesta riscă  închisoare de la 3 la 7 ani.

      La moment, continuă măsurile operative de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate. 

 

Sursa: Inspectoratul  General  al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md