Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținut pentru trafic de copii

Reținut pentru trafic de copii

  imprimare
30.09.2016   1637 Accesări  

      Un bărbat de 29 de ani,  originar din Nisporeni, a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat că ar fi recrutat minore în vederea exploatării sexuale comerciale.

      Ca urmare a acțiunilor cu caracter special, îndreptate spre prevenirea şi combaterea traficului de copii, angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane au documentat în perioada lunilor august - septembrie curent, un mini-hotel din municipiul Chişinău, administratorul căruia recruta minore din familii social vulnerabile în vederea exploatării sexuale comerciale.  

      Banii, în sumă de 50-70 de euro, oferiți de către clienți, erau încasați de către organizator, o mică parte dintre care erau transmiși minorelor exploatate.

      Astfel, au fost identificate două minore de 15 și 17 ani, care au fost recrutate de către bănuit, fiind salvate de ofițerii de investigații, ulterior direcționate către serviciul de protecţie socială.

      În acest caz a fost inițiată o cauza penală în baza art. art.206 Cod penal (traficul de copii). Dacăi se va demonstra vina, persoana bănuită riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 15 ani.

      Polițiștii întreprind în continuare acţiuni în vederea identificării persoanelor care au beneficiat de serviciile sexuale prestate de minore cît şi stabilirii complicilor reținutului.

 

Sursa: Inspectoratul  General  al  Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md