Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Racolau tinere din Moldova și le exploatau sexual în Turcia

Racolau tinere din Moldova și le exploatau sexual în Turcia

  imprimare
07.10.2016   1640 Accesări  

      Trei femei  de 19, 21 și 40 de ani, membre a unui grup infracțional, specializat  în trafic de ființe umane  a fost investigat timp de o lună de angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații și ai  Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate.

      Suspectele  racolau victimele   din familii social-vulnerabile din raioanele țării, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, în scop de exploatare sexuală în Turcia.

Astfel, ca urmare a documentării, polițiștii au stabilit că  timp de jumătate de an, membrii grupului prin intermediul anunțurilor publicate pe rețelele de socializare, au recrutat circa patru  tinere. Suspectele le  promiteau tinerelor locuri de lucru în calitate de dansatoare într-un club de noapte din or. Istanbul, Turcia, însă ajunse la  destinație, acestea erau exploatate sexual. 

      În luna septembrie curent, suspectele aflîndu-se în mun. Chișinău, și continuîndu-și acțiunile  infracționale, au recrutat  un grup de tinere din R. Molodva, cărora urma să le organizeze transportarea în or. Dubai, în scopul prestării serviciilor sexuale contra plată.

      Astfel, femeile au fost reținute în timp ce se aflau pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău și intenționau să traverseze frontiera de stat a R. Molodva împreună cu o ulterioară victimă.

      În timpul reținerii cît și în cadrul perchezițiilor, au fost ridicate obiecte şi mijloace probatorii ce dovedesc pe deplin complicitatea și vinovăția acestora.

      Conform prevederilor legislației penale în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane",  riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 12 ani.

      La moment, suspecte sunt cercetare în stare de arest, iar polițiștii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor  și a persoanelor implicate în acest caz.

 

Sursa: Inspectoratul General  al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md