Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Trei traficanţi de persoane reţinuţi şi puşi sub învinuire

Trei traficanţi de persoane reţinuţi şi puşi sub învinuire

  imprimare
13.10.2016   1756 Accesări  

      Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, de comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al MAI anunţă despre reţinerea a trei indivizi, bănuiţi de comiterea traficului de persoane.

      În cadrul acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, în decursul anului curent, prin intermediul anunţurilor publicate pe reţelele de socializare, bănuiţii au recrutat şi organizat transportarea mai multor tinere din Republica Moldova în Turcia pentru a fi exploatate sexual. Ulterior, conform aceleiaşi scheme, indivizii au încercat să recruteze alte tinere în scop de exploatare sexuală în Emiratele Arabe Unite. Acţiunile ilegale ale acestora însă au fost curmate pe Aeroportul Internaţional Chişinău, fiind reţinuţi în momentul în care inţionau să traverseze frontiera de stat.

      Procurorii le-au înaintat acestora învinuirea de comiterea traficului de persoane, pentru care legislaţia prevede pînă la 15 ani închisoare. Tot la demersul procurorilor, învinuiţii, cu vîrstele de 19, 21 şi 40 de ani, au fost plasaţi în arest preventiv.

      În prezent, acţiunile de urmărire penală continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea infracţiunii.

 

Sursa: Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md