Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Cinci persoane specializate în proxenetism, reținute de ofițerii de investigații

Cinci persoane specializate în proxenetism, reținute de ofițerii de investigații

  imprimare
21.10.2016   1610 Accesări  

      O femeie  de 38 de ani și patru bărbați cu vîrste cuprinse între 30 și respectiv 46 de ani, cetățeni ai Rep. Moldova și Turcia, membri ai unui grup infracțional specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de fiinţe umane, trafic de copii şi proxenetism au fost reținuți de către poliție. Bărbații au fost arestați pentru 30 de zile, iar femeia, capul grupului infracțional este cercetată în libertate.

      Timp de trei luni, suspecții au fost documentați de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații. Ofițerii de investigații au stabilit că din grupare face parte și un cetățean al Turciei de 45 ani. Acesta, aflîndu-se pe teritoriul Republicii Moldova activa în complicitate cu capul grupării şi oferea aceste servicii exclusiv pentru cetățenii străini în special cetăţeni turci, care veneau în Moldova în scop de afaceri sau turism sexual.

      Pentru a găsi potențialele victime, suspecții publicau anunțuri pe site-uri cu conținutul:„Masaj erotic de neuitat, Masaj plin de pasiune, adorabilă domnișoară face cunoștință cu bărbat".

      Totodată, prin diverse promisiuni recrutau mai multe tinere  de la 18 și respectiv 25 de ani, printre care şi 2 minore, majoritatea din ele fiind din capitalăFetele  erau vîndute clienților cu sume cuprinse între 800-1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime, fiind exploatate sexual în diferite apartamente închiriate şi saune din mun. Chișinău.

      Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau fetelor cîte 200 - 500 de lei din suma primită din partea clienților.

      Actualmente, poliţia a identificat 2 minore care au fost determinate să presteze servicii sexuale.

      Dacă vinovăția suspecților  va fi demonstrată, riscă închisoare pînă la 20 ani.

 

Polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md