Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Grup infracțional specializat în proxenetism - dezmembrat de polițiști

Grup infracțional specializat în proxenetism - dezmembrat de polițiști

  imprimare
25.11.2016   1638 Accesări  

      Un grup infracțional format din trei membri, două femei și un bărbat, originari din România și Republica Moldova, cu vîrste de  22, 28 și respectiv 35 de ani a fost destructurat de poliție. Aceștia, recrutau tinere cu vîrste cuprinse între 18 și 23 de ani, după care erau determinate să presteze show-uri sexuale în regim online.

      Urmare a investigațiilor efectuate de ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, membrii grupului au fost reținuți în flagrant chiar în timp ce supravegheau şi coordonau activitatea a șapte fete recrutate.

      Totodată, forțele de ordine au stabilit că suspecții publicau anunțuri și oferte avantajoase  pe rețelele de socializare. Tinerele recrutate erau cazate la o vilă de lux din municipiul Chişinău, special amenajată în acest sens unde prestau servicii sexuale contra plată clienților virtuali, prin derularea în regim on-line.

      Actualmente,  cetățenii români au fost arestați pentru 30 de zile, iar tînăra originară din Moldova este cercetată în libertate. Dacă vor fi dovedită vinovăția acestora, riscă închisoare pînă la 7 ani.

      Pe acest caz a fost pornită o cauză penală privind proxenetismul.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md