Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Poliția a reținut un bărbat suspectat de exploatare sexuală a copilului său minor

Poliția a reținut un bărbat suspectat de exploatare sexuală a copilului său minor

  imprimare
09.12.2016   1610 Accesări  

      Un bărbat de 44 de ani, domiciliat în Basarabeasca, este suspectat de exploatare sexuală comercială a fetiței sale de 14 ani. Anterior, acesta a fost condamnat pentru  leziuni corporale grave cu survenirea decesului.

      Astfel, ca urmare a documentării timp de o lună de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații s-a stabilit  că bărbatul profitînd de vîrsta copilului și de faptul că se află în îngrijirea sa, timp de doi ani exploata sexual comercial copilul minor.

      Faptele erau săvârșite în locuința suspectului situată în orașul Basarabeasca, iar periodic prin înţelegere cu diferiţi clienţi beneficiari,era impusă să presteze servicii sexuale contra plată.

      Pînă în prezent, forțele de ordine a identificat o persoană cu vîrsta de 57 de ani, care ar fi prestat servicii sexuale cu minora.

      Ca urmare a șase percheziții, efectuate la domiciliul suspectului au fost ridicate obiecte, care ar putea avea importanţă pentru cauza penală.

      Tatăl minorei și bărbatul care ar fi prestat servicii sexuale cu aceasta, sînt  arestați  pe un termen de 30 de zile.

      Conform prevederilor legislației penale în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane",  riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani. 

      La moment, polițiștii continuă măsurile speciale de investigații, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor săvîrșirii infracțiunii vizate și a persoanelor implicate în acest caz.

 

Sursa: Inspectoratul General al Poliţiei

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md