Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Cetăţeni străini învinuiţi de trafic de fiinţe umane

Cetăţeni străini învinuiţi de trafic de fiinţe umane

  imprimare
23.12.2016   1736 Accesări  

      Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi cetăţeni ai Ucrainei şi doi ai României, învinuiţi de traficarea unei femei în scop de exploatare sexuală comercială în România.

      Potrivit actului de învinuire, în perioada aprilie - mai a.c., inculpaţii au recrutat o femeie din Cahul, pe care prin înşelăciune, sub un pretext inventat, au transportat-o în or. Galaţi, unde aceasta a acordat servicii sexuale mai multor persoane. După ce a revenit acasă, victima a fost impusă de către inculpaţi să le întoarcă o parte din bani pentru cheltuielile privind transportarea acesteia în România.

      În luna iulie curent, inculpaţii au încercat din nou să traficheze victima şi încă o persoană din anturajul acesteia, însă acesta a anunţat oamenii legii, după care toţi patru au fost reţinuţi de procurori şi colaboratorii Centrului pentru Combaterea Traficului de persoane. La momentul reţinerii, la unul din ei au fost depistate acte false.

Actualmente, doi intre inculpaţi se află în arest preventiv, iar ceilalţi au interdicţia de a părăsi ţara. Dacă vor fi recunoscuţi culpabili de cele incriminate, ei riscă până la 15 ani de detenţie.

Sursa: Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md