Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Poliția a anihilat grupul infracțional care racola tinere pentru prestarea serviciilor sexual-comerciale

Poliția a anihilat grupul infracțional care racola tinere pentru prestarea serviciilor sexual-comerciale

  imprimare
17.02.2017   399 Accesări  

 

Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţie în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au deconspirat şi documentat activitatea infracţională a unui grup criminal, specializat în comiterea infracţiunilor legate de proxenetism internaţional şi anume prestarea serviciilor sexual-comerciale în oraşul Istanbul, Turcia.

Astfel, forțele de ordine au stabilit că din grupare fac parte doi cetăţeni turci de 24 şi 25 de ani, unul dintre care şi-a făcut studiile în medicină, în Republica Moldova, un cetăţean din Uzbekistan cu vârsta de 27 ani şi o moldoveancă cu vârsta de 21 ani.

Aceştia,  prin intermediul reţelelor de socializare recrutau tinere cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, ulterior, li se perfectau paşapoartele, iar apoi erau  transportate în oraşul Istanbul, Turcia, în scopul practicării prostituţiei.

Ca urmare a unor descinderi, la Aeroportul Chişinău a fost reținut în flagrant unul dintre membrii grupării, în timp ce însoţea două tinere din Republica Moldova. Tinerele erau  recrutate pentru prestarea serviciilor sexuale în Turcia. În cadrul investigaţiilor, poliţia a identificat încă cinci tinere din Republica Moldova recrutate şi exploatate sexual în Turcia de membrii acestei reţele.

La moment, cetăţeanul din Uzbekistan este învinuit de proxenetism şi se află în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă aceştia vor fi găsiți vinovați, riscă închisoare de până la 10 ani.

Poliția în colaborare cu organele de drept din Turcia,  continuă investigaţiile pentru a identifica alte tinere exploatate de această filieră, cât şi reţinerea celorlalţi figuranţi.

 

sursa: Inspectoratul General de Poliţie

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md