Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Grup infracțional specializat în proxenetism dezmembrat de poliție

Grup infracțional specializat în proxenetism dezmembrat de poliție

  imprimare
17.02.2017   791 Accesări  

 

Timp de trei luni de documentare, Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţie în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au anihilat activitatea infracţională a unui grup criminal, specializat în comiterea infracţiunilor legate de proxenetism internaţional şi anume prestarea serviciilor sexual-comerciale în Germania.

Astfel, forțele de ordine au stabilit că din grupare fac parte cinci persoane cu vârste cuprinse între 26 și  52 de ani, un cetăţean al Germaniei şi trei cetăţeni ai Republicii Moldova, doi dintre care dispun de cetăţenia Federaţiei Ruse, domiciliaţi pe teritoriul autoproclamatei republici nistrene.

Aceştia, având repartizate rolurile, recrutau prin reţelele de socializare tinere cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care erau transportate în Germania în scopul prestării serviciilor sexual-comerciale. În urma măsurilor de investigaţie, poliţia a identificat patru  tinere din Republica Moldova.

În cadrul unor măsuri speciale de investigaţie a fost reţinut în flagrant delict unul dintre principalii figuranţi în vârstă de 47 ani, domiciliat în oraşul Dubăsari.

Persoana reţinută deţine funcţia de comandant de pluton al unei subunităţi cu destinaţie specială din cadrul Armatei de cazaci a Mării Negre. Acesta a fost membru a unei grupări criminale din Regiunea transnistreană, fiind condamnat în 2011 pe teritoriul acestei Regiuni pentru tâlhării, estorcări şi amenințare cu omor, iar în anul 2012 a fost amnistiat printr-un decret al preşedintelui.

Dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi, riscă închisoare pînă la 10 ani.

Actualmente, unul dintre membrii grupării este învinuit de proxenetism şi se află în arest preventiv pentru 30 zile,  iar poliţia continuă investigaţiile pentru a identifica alte tinere exploatate de această filieră, cât şi reţinerea celorlalţi figuranţi.

Sursa: Inspectoratul general de poliţie

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md