Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Patru persoane dintre care și un minor - salvate de sclavie

Patru persoane dintre care și un minor - salvate de sclavie

  imprimare
10.03.2017   729 Accesări  

Un bărbat în vârstă de 55 de ani, proprietar al  unei ferme de animale, din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, a fost reținut pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă.

Astfel, în cadrul urmăririi penale, ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că suspectul timp de 16 ani a exploatat prin muncă mai multe persoane.

Acesta, acţionând în comun cu alte persoane, neidentificate de organul de urmărire penală au racolat mai multe persoane social-vulnerabile și bolnave psihic, ce nu aveau capacitatea de a-şi dirija acţiunile sale, promițându-le un salariu bine plătit. Victimile erau aduse la ferma de animale, fiind amenințate cu violența fizică și psihică, ulterior, fiind impuse să lucreze în condiţii nefavorabile, fără a fi salarizate.

În urma percheziției efectuate de forțele de ordine la ferma din localitatea Dubăsarii Vechi, au fost identificați o femeie de 35 de ani, doi bărbați cu vârsta de 45 și respectiv 47 de ani și un copil minor, de 8 ani.

Totodată, au avut loc percheziţii la domiciliul şi în automobilele suspectului, unde au fost depistate şi ridicate documente care aparţin potenţialelor victime ce erau deţinute forţat pe teritoriul fermei, obiecte şi carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rând de victime şi venitul obţinut de suspecţi prin munca acestora. De asemenea, au fost depistate trei arme deţinute legal cu care erau amenințate victimele.

Actualmente, suspectul este arestat pe un termen de 20 de  zile în Penitenciarul nr.13 din capitală, iar victimele au fost plasate la Centrul de reabilitare a victimelor traficului de fiinţe umane pentru a primi asistenţa necesară.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md