Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținută de poliție pentru proxenetism

Reținută de poliție pentru proxenetism

  imprimare
27.03.2017   670 Accesări  

O tânără de 21 de ani, domiciliată în raionul Sângerei, a fost reținută fiind suspectată de proxenetism. Aceasta se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Timp de două luni de documentare, ofițerii Direcției operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații și angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, au stabilit că suspecta, în comun cu alte persoane, prin intermediul rețelelor de socializare recrutau persoane de gen femenin cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din zona de nord a țării. Suspecții, urmăreau scopul de profit, convingând victimile să practice prostituția în Cipru.  

Ulterior, membrii grupului infracțional perfectau toate actele necesare, procurau biletele de zbor persoanelor care urmau să meargă să se prostitueze în Cipru.

Astfel, ca urmare a unor descinderi, la 16 martie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău a fost reținută în flagrant o tânără, membră a grupului criminal, în timp ce însoțea o victimă de 25 de ani, care trebuia sa ajungă în Cipru.  

Audiată de poliție, suspecta a povestit că pentru fiecare persoană racolată și transportată în Cipru, urma să primească suma de 2000 de euro de la o persoană de origine turcă, care se afla în Cipru.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Proxenetism", se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Poliția, în colaborare cu organele de drept din Cipru,  investighează în continuare cazul pentru a identifica și alte tinere exploatate de această filieră, cât și reținerea celorlalți figuranți.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor de investigații speciale ai Sectorului Poliției de Frontieră a Aeroportului Internațional Chișinău.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md