Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Poliția a anihilat un grup infracțional care racola persoane pentru cerșetorie

Poliția a anihilat un grup infracțional care racola persoane pentru cerșetorie

  imprimare
11.04.2017   735 Accesări  

Liderul unei grupări infracționale de 35 de ani, domiciliat în raionul Ungheni, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de trafic de ființe umane. Bărbatul este arestat pentru 30 de  zile.

În urma unor investigații efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că gruparea infracțională activa din 2012. În tot acest timp, suspecții prin abuz de poziție de vulnerabilitate, exprimată prin situația precară din punct de vedere a supraviețuirii sociale, exploatau persoane pentru practicarea cerșetoriei.

La moment au fost identificate cinci victime (4 femei și un bărbat) cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani.

De asemenea, suspecții promiteau victimelor un salariu bine plătit în Federația Rusă.

Ajunși în Rusia, suspecții confiscau de la victime actele de identitate, iar prin amenințare îi impuneau la diverse lucrări agricole și cerșit, fără a le achita salariile promise inițial.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală în baza art. 165 alin. 2 Cod Penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Trafic de ființe umane" se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani.

De menționat că, Centrul pentru combaterea traficului de persoane, continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării și reținerii suspecților precum și altor potenţiale victime, care au avut de suferit în rezultatul acțiunilor ilegale ale grupului criminal.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md