Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Grupare internațională de trafic de ființe umane, deconspirată

Grupare internațională de trafic de ființe umane, deconspirată

  imprimare
03.05.2017   1218 Accesări  

Doi bărbați, din Republica Moldova și Turcia, de 20 și respectiv 37 de ani și o femeie din Azerbaidjan, de 26 de ani, sunt suspectați că ar fi racolat tinere pentru practicarea prostituției în Turcia. Suspecții îndemnau tinerele, cu vârste cuprinse între 19 și 20 de ani, să practice prostituţia în Turcia, în schimbul sumei de 4000 dolari, lunar. Mai mult, pentru a ajunge la locul destinației, bănuiții perfectau actele și le procurau biletele.

Ca urmare a operațiunii comune a  ofițerilor Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații, angajații Departamentului Poliției de Frontieră și reprezentanții Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, la 27 aprilie curent, doi dintre membrii grupului au fost reținuți la Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce organizau plecarea uneia dintre victime în Turcia. Ulterior, în municipiul Chișinău a fost reținut și al treilea suspect.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220, alin. 2 Cod Penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Suspecții sunt arestați pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md