Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Trei femei condamnate pentru trafic de copii şi proxenetism

Trei femei condamnate pentru trafic de copii şi proxenetism

  imprimare
04.05.2017   1372 Accesări  

Două cetăţence ale Republicii Moldova şi una a Israelului au fost condamnate la cîte 12, 5 şi, respectiv 7 ani de închisoare pentru crearea unui grup criminal organizat, specializat în trafic de copii şi proxenetism.
Potrivit Secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale, în perioada anilor 2009 - 2014, inculpatele au îndemnat şi recrutat pentru practicarea prostituţiei mai multe tinere, printre care şi minore. Toată „afacerea" avea loc într-o casă de pe str. Drumul Taberei din capitală, închiriat de la una dintre inculpate - cetăţeancă a Israelului (soacra lui Alexandru Covali, alias „Şalun" - capul grupării criminale, condamnat în anul 2010 la 19 ani închisoare). 
Potrivit schemei deconspirate în cursul urmăririi penale, inculpatele recrutau victimele din familii social vulnerabile, după care le determinau să practice prostituţia. În unele cazuri, victimele erau îndemnate să se prostitueze de către taximetrişti, care le transportau direct în localul închiriat de inculpate.
Inculpatele, cu vîrstele cuprinse între 50 şi 76 de ani, luau de la clienţi banii pentru serviciile prestate de către victime.
De notat că, anterior, imobilul respectiv a mai nimerit în vizorul organelor de drept, fiind utilizat în scopuri similare de către grupul criminal, condus de Alexandru Covali, alias „Şalun". Prin hotărîri judecătoreşti, însă, proprietarii au reuşit scoaterea bunului imobil de sub sechestru.
Stabilind noi cazuri de trafic de copii şi proxenetism procurorii au pus repetat sechestru pe respectivul imobil în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului. Recent, însă, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani din nou a anulat sechestrul aplicat de procurori asupra imobilului de pe Drumul Taberei. 
Procurorii nu sunt de acord cu această hotîrîre şi anunţă că o vor contesta. 

Sursa: Procuratura Generală

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md