Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținere pe caz de organizare a cerșetoriei, trafic de ființe umane și trafic de copii

Reținere pe caz de organizare a cerșetoriei, trafic de ființe umane și trafic de copii

  imprimare
20.06.2017   1654 Accesări  

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în comun cu colaboratorii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al INI al IGP al MAI în urma efectuării acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii întreprinse în cadrul unei cauze pe fapte de organizare a cerşetoriei, trafic de fiinţe umane şi trafic de copii, au reţinut o persoană de gen masculin.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că în perioada anilor 2009-2015, învinuitul a organizat cerşetoria mai multor persoane pe teritoriul Federaţiei Ruse, unde, prin aplicarea violenţei nepericuloase pentru viaţa şi sănătatea victimelor, a determinat la cerşit două persoane, inclusiv a exploatat prin cerşetorie doi copii minori. 

În cadrul cauzei penale a fost reţinută o persoană care este autorul infracţiunilor menţionate, fiindu-i aplicat arest pentru 30 de zile.

Sancţiunea pentru faptele încriminate făptuitorului prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 15 la 20 de ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani sau detenţiune pe viaţă.

Sursa: Procuratura Generală

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md