Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținuți pentru trafic de copii

Reținuți pentru trafic de copii

  imprimare
24.07.2017   1466 Accesări  

Un bărbat cu vârsta de 40 ani şi o femeie de 33 ani, domiciliați în municipiul Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de trafic de copii. Recent, bărbatul a fost eliberat dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă, unde şi-a ispăşit pedeapsa 17 ani pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tâlhărie.

În urma investigațiilor efectuate de ofiţerii Centrului pentru Combatrea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale s-a stabilit că suspecții, timp de un an, au profitat de poziţia de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-a impus să se prostitueze.

Astfel, suspecții au recrutat o minoră cu vârsta de 15 ani şi încă patru tinere cu vârsta cuprinsă între 19-24 ani, pe care le-au adăpostit într-un apartament din municipiul Chişinău, fiind impuse să presteze servicii sexuale cu mai mulți bărbaţi.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 - 1000 de lei de la fiecare client.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii, suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 ore, iar ulterior plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 zile.  

Dacă va fi dovedită vinovăţia, aceştea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și a identifica alte tinere exploatate de către suspecți.

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md