Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Reținuți pentru proxenetism

Reținuți pentru proxenetism

  imprimare
21.06.2017   1397 Accesări  

Un bărbat și o femeie, au fost arestați pentru 30 de zile, fiind suspectați de proxenetism.  

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au deconspirat un grup infracțional, care  de aproximativ un an, gestionau o afacere de exploatare a modelelor video-chat în spațiul virtual.
Activitatea infracțională se desfășura într-un  apartament din capitală,  amenajat sub forma unui studio de  videochat.   

Urmare a descinderilor efectuate de ofițerii Centrului, a fost reținut capul afacerii infracționale, un bărbat de 31 de ani din Anenii Noi, iar în apartament, unde își desfășurau activitatea ilegală, în flagrant, a fost reținut complicele acestuia, o tânără de 26 de ani, din capitală. Tot aici, polițiștii au depistat șapte tinere cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, din diferite localități ale țării, care desfășurau conferințe video și show-uri sexuale în regim on-line.

Pentru  serviciile amoroase, clienții virtuali transferau banii în contul deschis pe numele suspectului. Ulterior, mijloacele financiare erau ridicate din bancomate și bănci din Republica Moldova. Pentru fiecare fată, capul grupării obținea un venit lunar de aproximativ 1500-2000 dolari.   

În urma perchezițiilor, în apartament, polițiștii au  ridicat tehnică computerizată utilizată, carduri de extragere a banilor și alte probe care demonstrează vinovăția acestora.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați suspecții riscă până la 7 ani privațiune de libertate.

În prezent, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

Sursa: Poliția Republicii Moldova

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md