Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Cetățean român reținut pentru proxenetism

Cetățean român reținut pentru proxenetism

  imprimare
04.08.2017   1546 Accesări  

Un tânăr de 21 de ani, cetățean al României, este suspectat că ar fi racolat mai multe tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituției în orașul Constanța, România. Suspectul îndemna tinerele cu vârste de 19-20 ani, să practice prostituţia în schimbul sumei de 700 -1000 euro, săptămânal.  Bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

Urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului național de investigații și reprezentanții Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, s-a stabilit că bărbatul activa pe teritoriul țării de la începutul anului 2017. Acesta, urmărind scopul determinării şi înlesnirii practicării prostituţiei de către alte persoane şi tragerii unor foloase financiare, îndemna tinerele să practice prostituţia.

Totodată, s-a stabilit că suspectul făcea cunoștință și încerca să convingă victimile prin intermediul aplicației „Messenger". De asemenea, bărbatul achita tinerilor bani pentru perfectarea pașaportului, iar ulterior negociau toate detaliile privind practicarea prostituției și organizarea deplasării acestora pe teritoriul României.

După mai multe cercetări efectuate de ofițerii Inspectoratului național de investigații cu suportul ofițerilor Inspectoratului național de patrulare, în seara zilei de 1 august curent, suspectul a fost reținut în flagrant pe traseul Chişinău-Hînceşti, în momentul transportării cu automobilul, în România, a două tinere originare din municipiul Chișinău.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art. 220 alin. 2 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism" se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

Polițiștii continuă acțiunile operative de investigații, pentru a stabili circumstanțele și persoanele implicate în acest caz.

Sursa: Poliția Republicii Moldova.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md