Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Presa despre traficul de fiinţe umane » Doi proxeneți din Căușeni, prinși în flagrant de polițiștii de frontieră

Doi proxeneți din Căușeni, prinși în flagrant de polițiștii de frontieră

  imprimare
29.08.2017   3357 Accesări  

Angajații Poliției de Frontieră, în conlucrare cu Procuratura municipală, au documentat și ulterior, au reținut doi cetățeni moldoveni care traficau în România, tinere cu statut social vulnerabil. Fetele, cărora li se promiteau slujbe bine plătite în orașul București, erau obligate să se prostitueze.

Acum trei luni, echipa mixtă formată din ofițerii de investigații din cadrul IGPF, ofițerii de urmărire penală ai Aeroportului Internațional Chișinău și procurori, a intrat în posesia unei informații despre doi locuitori ai r-nului Căușeni, R. Moldova, ambii de 23 de ani, care profitând de naivitatea tinerelor și de situația lor materială precară, le racolau și le transportau în România.

Astfel, în baza informațiilor acumulate, dar și în vederea reținerii proxeneților în flagrant delict, a fost realizat un filaj al acțiunilor infracționale. În rezultat, s-a stabilit că persoanele vizate după indentificarea potențialei victime, acorda suportul necesar în perfectarea actelor de călătorie. Ulterior, asigura nemijlocit transportarea acesteia peste frontiera de stat. În acest sens, pe traseu Chișinău-Leușeni, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora în timp ce intenționau să iasă din țară împreună cu o tânără racolată.

Pe numele ambilor reținuți au fost emise mandate de arest preventiv pentru 25 și respectiv 30 de zile. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în scopul identificării altor victime, dar și a persoanelor implicate în infracțiune.

Sursa: Poliția de Frontieră

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md