Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  MEDIATECA ANTITRAFIC   »  Galerie video » La Chişinău au demarat zilele combaterii traficului de fiinţe umane

La Chişinău au demarat zilele combaterii traficului de fiinţe umane

  imprimare
24.10.2013   2400 Accesări  

Numarul persoanelor exploatate prin munca este in crestere, arata datele Secretariatului permanent al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane. Cifra este echivalenta cu cea a victimelor exploatate sexual. La Chişinău a demarat săptămâna antitrafic. Evenimentul a fost marcat printrun flashmob.

20 de figurine care prezentau cate un caz real de trafic de fiinte umane au constituit subiectul flashmobului. Acestea au fost sprijinite de un grup de tineri, in semn de solidaritate cu victimele traficului de fiinte umane..

Ulterior, tinerii au eliberat mai multe baloane, simbolizand libertatea victimelor. Potrivit datelor oficiale, anul trecut circa 200 de persoane au devenit victime ale traficului de fiinte umane. Jumatate dintre acestea sunt persoane exploatate prin munca.

Dintre persoanele exploatate prin munca 24 sunt minori. Totodata, datele arata ca majoritatea victimelor traficului de fiinte umane sunt femei tinere.
Actiunea face parte din Campania naţionala „Săptămâna AntiTrafic”, desfăşurata în perioada 15-20 octombrie.
Pe 18 octombrie, comunitatea internationala marcheaza Ziua combaterii traficului de fiinte umane.
VICTORIA COLESNIC, IURIE CUTU PENTRU COTIDIAN

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md