Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Campanii ANTITRAFIC » Mai uniți pentru o cauză nobilă

Mai uniți pentru o cauză nobilă

  imprimare
  2310 Accesări  

La 10 iunie 2018 echipa MAI împreună cu partenerii din cadrul Ambasadei SUA, ONG-uri și cetățeni a organizat în Piața Marii Adunări Naționale un maraton de mobilizare și implicare în prevenirea și combaterea traficului de ființe umane. O cauză nobilă a unit pe toți cei care aleargă și i-a provocat la implicare într-o problemă comună.

Participanții la acest maraton au alergat o distanță de 5 km în centrul capitalei, de la mic la mare și au transmis un singur și important mesaj pentru societate, Împreună spunem Nu traficului de ființe umane.

La eveniment a participat și ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan care a menționat în discursul său, despre faptul că numai prin mobilizare, numai uniți în echipă vom putea lupta cu acest fenomen care afectează întreaga lume. Totodată, ministrul a subliniat că, traficul de ființe umane reprezintă una din cele mai grave componente ale criminalității organizate, constituind acel domeniu al criminalității care atrage după sine factorul uman.

În cadrul evenimentului a evoluat Orchestra-Model a DTC și Corul"Credo", Garda de Onoare a MAI. A fost amenajată o zonă expozițională a tehnicii din cadrul subdiviziunilor MAI, dar și cea cu materiale informaționale a ONG-urilor implicate în procesul de diminuare a acestui flagel și amenajată o zonă specială pentru copii.

Această acțiune a fost inițiată de Centrul de Combatere a Traficului de Persoane sub egida MAI, și organizată cu suportul  partenerilor.

Menționăm că, în primul trimestru al anului 2018, în Republica Moldova, au fost înregistrate 44 de infracţiuni de trafic de fiinţe umane, în urma cărora au suferit 108 persoane. 36% dintre acestea au fost femei, iar 64% - bărbaţi. La nivel naţional, au fost înregistrate 22 victime copii, exploatați în scop de muncă sau sexual.

Sursa: Ministerul Afacerilor Interne

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md