Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Seminar regional cu membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU)

Seminar regional cu membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU)

  imprimare
04.07.2013   5216 Accesări  

9 iulie 2013

SECRETARIATUL PERMANENT AL CN CTFU  

 

Seminarul regional care va fi organizat de Secretariatul Permanent al CN CTFU :

Seminar regional cu membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU)

In ziua de marți, 9 iulie, Secretariatul Permanent al CN CTFU, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale  și Familiei,  Ministerul Finanțelor  și cu susținerea Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova , organizează Seminarul regional cu membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU) din zona Nord a țării.

 Seminarul va avea loc în incinta Consiliului raional Soroca, în Sala de Protocol, cu începere de la ora 09.30 dimineața și vine să realizeze activitatea 1.3.17, conform obiectivului 6, din Anexa 1 al Planului naţional de acţiuni de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2012-2013, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 559 din 31 iulie 2012 şi  a pct. IV din deciziei Prim-ministrului nr. 2404-35 din 16 mai 2013, urmare a şedinţei Comitetului naţional pentru combaterea TFU din 9 aprilie curent.

De asemenea, seminarul are drept scop consolidarea capacităţii de interacţiune şi coordonare/comunicare  dintre autorităţile  publice  pe orizontală și verticală,  privind prevenirea şi combaterea TFU şi accesul necondiţionat la serviciile sociale pentru victimele şi potenţialele victime ale TFU.

Evenimentul va fi moderat de Ecaterina BEREJAN, Secretar al Comitetului Naţional pentru combaterea TFU şi va reuni invitaţi, care vor lua cuvântul pe parcursul seminarului. Aceştia sunt:

·        Victor SĂU - Preşedintele raionului Soroca  

·        Ala VECHIU - Asistent pe probleme sociale, Secretariatul permanent al CN CTFU 

·        Lilia PASCAL - Şef al Direcţiei politici de asigurare a egalităţii de gen şi prevenirea violenţei, Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei

·        Natalia PANTILII - Secţia bugetelor unităţilor administrativ teritoriale în domeniile ocrotirii sănătăţii şi asistenţei sociale, Ministerul Finanţelor 

·        Simion SÂRBU - Director al Centrului maternal “Ariadna”, or.Drochia

·        Diana BUZOVICI - Director al Centrului de Criză Familială, or. Bălţi

·        Zoia CIUMAC - Responsabilul Echipei multidisciplinare din cadrul SNR 

·        Svetlana CHINTEA - Centrul Internaţional „La Strada” 

La eveniment sunt invitaţi să participe și:  secretarii Comisiilor teritoriale, coordonatorii Echipelor multidisciplinare (EMD) din cadrul Sistemului Naţional de Referire din 12 raioane și mun. Bălți.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md