Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Comunicate de presă » Conferinţa Regională – Combaterea Traficului de Fiinţe Umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecţie a copiilor.

Conferinţa Regională – Combaterea Traficului de Fiinţe Umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecţie a copiilor.

  imprimare
07.10.2013   1757 Accesări  

În perioada 8-9 octombrie 2013, la Chişinău va avea loc Conferinţa Regională – Combaterea Traficului de Fiinţe Umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecţie a copiilor.

 Evenimentul are drept scop abordarea politicilor de prevenire şi combatere a abuzului, exploatării faţă de copii, traficului de copii, incluzând asistenţa, protecţia şi reabilitarea copiilor în contextul apariţiei noilor forme de exploatare, inclusiv via Internet.

 Experţii din peste cincisprezece ţări din Sud - Estul Europei, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi regionale, dar şi experţi naţionali cu mandat în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane vor participa la lucrările acestui eveniment.

 Conferinţa este organizată de Ambasada Franţei în Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Comitetul Naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU), fiind parte din seria conferinţelor în domeniul justiţiei şi drepturile omului în Europa de Sud-Est, finanţată de Ministerul Afacerilor Externe al Franţei.

 La deschiderea conferinţei vor participa: Natalia GHERMAN, viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, preşedintele Comitetului Naţional pentru combaterea TFU, Gérard GUILLONNEAU, ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Liliana PALIHOVICI, vice-preşedintele Parlamentului, Tatiana POTÎNG, viceprim-ministrul, preşedintele Consiliului Naţional pentru Protecţia Drepturilor Copilului, Pirkka TAPIOLA, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Valentina BULIGA, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

 

 Reprezentanţii mass-media sunt invitaţi la deschiderea conferinţei, marţi, 8 octombrie 2013, ora 9.00, în incinta hotelului Codru, str. 31 August 1989, nr. 127.

 

Pentru contact: Irina LENCAUŢAN, asistent comunicare, 0 22 250 257, antitrafic@gov.md  

 

Serviciul de presă al MAEIE, 022 578 254, press@mfa.md

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md