Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier regional (Nord) cu reprezentanții Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane

Atelier regional (Nord) cu reprezentanții Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane

  imprimare
25.10.2017   1705 Accesări  

Atelierul de lucru din 24 octombrie 2017, realizat de către Secretariatul permanent al CN CTFU, cu suportul Misiunii OSCE în Moldova, a întrunit reprezentanții autorităților publice centrale, membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU din raioanele Sîngerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Rîșcani, Edineț și Briceni, mediatori comunitari, societatea civilă și mass-media locală   pentru a discuta aspectele aferente  prevenirii și combaterii TFU.

În cadrul evenimentului a fost diseminată experiența acumulată ca rezultat al vizitei de studiu din Alba Iulia, România (luna mai curent) cu privire la prevenirea TFU și protecția victimelor TFU.

De asemenea, invitaților le-au fost prezentate aspectele privind activitatea Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale TFU, mecanismul de referire a cazurilor identificate către serviciile acestei instituții, actorii implicați, etc. A fost atrasă o deosebită atenție asupra necesității de monitorizare postintervenție a cazurilor și asupra suportului care urmează a fi acordat în perioada de reabilitare a persoanelor.

Reprezentantul Centrului pentru combaterea traficului de persoane a adus la cunoștința celor prezenți informații privind scopul, misiunea și obiectivele acestei instituții, modalitatea de raportare a cazurilor identificate, menționând inclusiv aspectele ce țin de prevenirea TFU intern, în special a cerșitului.

Concomitent, au fost abordate particularitățile interacțiunii CT, echipelor multidisciplinare teritoriale și ONG-urilor locale, fiind expuse și soluții de consolidare a relațiilor dintre aceștia în scopul prevenirii TFU și protecției victimelor TFU, dar și pentru sesizarea cazurilor către instituțiile competente.

Specialiștii, au făcut schimb de informații referitor la serviciile sociale acordate în teritoriu, modalitatea de implicare a agenților economici, dificultățile întâmpinate în identificarea și documentarea victimelor şi potențialelor victime ale TFU. A fost discutat și  aspectul planificării mijloacelor financiare în vederea realizării activităților în domeniu.  

În atenția reprezentanților autorităților publice locale au fost expuse constatările și recomandările elaborate în rezultatul evaluării situației persoanelor de etnie romă din localitățile preponderent locuite de către aceștia. 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md