Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier regional (Centru) cu reprezentanții Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane

Atelier regional (Centru) cu reprezentanții Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane

  imprimare
27.10.2017   1484 Accesări  

La 26 octombrie 2017, raionul Orhei a fost gazda atelierului de lucru desfășurat în contextul evenimentelor regionale organizate de către Secretariatul permanent al CN CTFU și susținute de Misiunea OSCE în Moldova, cu participarea membrilor Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU.

La eveniment au fost invitați reprezentanții raioanelor Orhei, Rezina, Telenești, Nisporeni, Ungheni, Călărași și Criuleni.

Atelierul s-a remarcat prin implicarea participanților, fiind dezbătute activ  subiectele din Agendă. Pe lângă tematicile incluse pe ordinea zilei, au mai fost abordate diverse aspecte ale acțiunilor întreprinse în domeniul prevenirii și combaterii TFU.

Astfel, prevederile proiectului Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023 (Strategie) și al Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 în vederea implementării Strategiei au denotat interes sporit pentru reprezentanții autorităților publice locale, adresând multiple întrebări pe acest segment.

Recomandările expuse în raportul Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane pentru anul 2016, acțiunile incluse în  "Setul de măsuri privind realizarea acțiunilor prioritare în domeniul prevenirii și combaterii TFU, până la 31 decembrie 2017", precum și inițiativa exercitării controlului parlamentar asupra implementării legislației în domeniul prevenirii și combaterii TFU, de asemenea, au constituit temă de discuție pentru specialiștii cu competențe în domeniu.

Participanții la atelier au menționat despre importanța întâlnirilor regionale, acestea constituind oportunitatea de a face schimb de informații și de preluare a bunelor practici în domeniu,solicitând ca întâlniri similare să fie organizate mai des.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md